case studies

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Brinova Arena Karlskrona is a multi functional venue suitable for both larger events and smaller sports activities. It is built to PHI Low Energy Standard and was completed in 2019.   Parties involved:  
Post date: 9 Úno 2021
Type: Věc

On the outskirts of Aarhus lies Lisbjerg Bakke, a 4,100m2 hybrid timber building and winner of the 2014 ‘sustainable social housing of the future’ competition.   In a joint venture between the architects and engineers, the full lifecycle of the building has been taken into consideration from the outset, with a flexible design that allows the reconfiguration of the building into new layouts or office space, and building components that can be easily upgraded.  
Post date: 29 Led 2021
Type: Věc

Before the refurbishment started, the local authority had around 1,500 bedsits right across the city. Known as zero-bed units, they were small – usually no more than 26 square metres – and as they aged, they became progressively less attractive to tenants.   Moreover, the more unattractive the location, the more ‘de-tenanted’ they became. So began a vicious cycle of vacancy, dilapidation and social deterioration.  
Post date: 8 Led 2021
Type: Věc

The Charles de Gaulle is a preschool and elementary school building located in Tourcoing, France.   It is a certified Passive House new build.   THERMAL ENVELOPE:   Exterior wall
Post date: 8 Led 2021
Type: Věc

The Kohlerhaus, a building dating back to the 14th century, was renovated to accommodate 10 apartments with the high standards of comfort and efficiency. The historical research carried out by the architect revealed the rich past of the building, that served as priest house, hotel or guest house. The retrofit of the building included external insulation the wall with reed mats, new replica windows and new building services (radiating heating and mechanical ventilation).  
Post date: 2 Led 2021
Type: Věc

Klima aktiv GOLD   klimaaktiv points: 965 out of 1000   In terms of sustainability, in addition to the wooden construction, the compactness of the building with regard to energy efficiency was taken into account. The appearance is characterized by the wooden construction, the facade surfaces remain untreated.   
Post date: 8 Pro 2020
Type: Věc

Nestled in the heart of a residential neighbourhood in the north of Brussels, the project closes off a fairly diverse square with a parking lot at its centre, and faces a large church and an uninteresting housing structure.   The buildings are set back far enough to avoid creating an out-of-place profile and maintain continuity with the existing buildings on Rue Saints Pierre et Paul, while also taking advantage of the south-facing slope of the terrain.  
Post date: 3 Pro 2020
Type: Věc

The new CHARIER headquarters in Coueron, was developed to bring the location of business decisions closer to the main partners and customers of the company.   The main features of the building, designed by Paumier Architectes, aims to represent the company specificities and strengths. In fact, the composition of the construction is around a courtyard that highlights the know-how of the company adjoining the building's exhibition hall.  
Post date: 29 Lis 2020
Type: Věc

This timber-framed building is located in Saint-Samson-la-Poterie in the Oise region (northern France), over Paris, and especially in the natural region called "Pays de Bray".   It was the barn of a landlord housing of the 17th century and it has recently been retrofitted and restored by the owner himself. A careful work on the materials and on the execution was made.  
Post date: 29 Lis 2020
Type: Věc

The scope of the project is to promote, though architecture, the set-up of a collaborative community living in passive houses. In fact, the building has shared facilities, encouraging social contacts and individual space in a community managed the residents.   Each household is independent, but there is a common space for activities, such as crafts, guest rooms, and the provision by the community of three meals per week. As far as possible the scheme uses natural building materials.
Post date: 26 Lis 2020
Type: Věc