case studies

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

The construction is an office building originally in masonry whose renovation has been designed by atelier d’architecture Rivat as architectural firm (Architecte associé: atelier des vergers).   The renovation has been completed in 2017 and it is located in the Rhône-Alpes region, and precisely in the suburbs of the town of Saint Etienne, near the hill of Villebeouf in a wooded area.  
Post date: 2 Lis 2020
Type: Věc

The construction is designated as hostel for the pilgrims of "Camino de Santiago". The architects, Naxto Ibarrexte and Inaki Del Prim, aimed to combine in their project aspects of sustainability, healthy construction with local materials and energy efficiency.  
Post date: 2 Lis 2020
Type: Věc

The building, designed by Ruben Muedra and developed by IDAI NATURE as their new headquarters, won the BUILD Sustainable Building "Excellence Award for Sustainable Architectural Design".   It has been completed in 2018 and it is located in the town of La Pobla de Vallbona in Valencia,where the main challenge was to meet the limiting cooling demands required for Passivhaus certification, in a warm climate and in a high internal gain building.  
Post date: 15 Říj 2020
Type: Věc

The administration building of the “Dachverbandes der öster. Sozialversicherung”in Wien, built at the end of the Seventies, has recently undergone a general renovation.  
Post date: 15 Říj 2020
Type: Věc

Innsbruck is one of the pilot cities of the FP7 project SINFONIA, and selected its eastern district to demonstrate the large scale implementation of energy efficient measures, with the objective of achieving on average 40 – 50% primary energy savings in the demo sites and to increase at least by 30% the share of renewables in the district’s energy mix.  
Post date: 6 Říj 2020
Type: Věc

The building is an office of the company Thales Communications & Security in Bordeaux Mérignac completed in 2017. Designed by the architect Jean-Philippe Le Covec to improve the performance and well-being of its occupants, the campus is composed by nine buildings in the heart of a landscaped park. The architect imagined at the entrance of the site, an entire building dedicated to the reception and services with a restaurant, a business center, a space dedicated to the works council, a conciergerie , a showroom and many meeting rooms.
Post date: 25 Zář 2020
Type: Věc

The building, a residential construction designed by DMDV Arquitectos and built in 2020, represents an exemplary nZEB with that reached also the certification of Passivhaus Plus.  
Post date: 23 Zář 2020
Type: Věc

In the district of Statz in Mühlbachl, the local social housing agency implemented a residential project with three energy efficient buildings with 26 apartments and an overall surface of around 1270 m2, that reached the level klimaaktiv gold, the highest one according to the local energy standard.  
Post date: 9 Zář 2020
Type: Věc

The project belongs to a larger urban intervention with the new Grand Parc in Bordeaux, with green area and public spaces, and it occupies a central place in redefining the neighbourhood. It also has an identity vocation because it constitutes a visual catch from the perspective created by the plot where it is located. The volume, simple but slightly decomposed, expresses the public and private use of the building and highlights a forecourt that opens on the urban project of the Grand Parc.  
Post date: 1 Zář 2020
Type: Věc

The case is one of the demonstration sites where the technologies developed within the H2020 project BUILDHEAT have been installed. The building is a large multifamily house in a small quarter in the outskirts of Zaragoza. It has 53 dwellings of two main sizes (i.e. 85 m² and 55 m²) distributed in 5 staircases on 4 floors. The building was constructed in 1988, is owned by Zaragoza Vivienda, the social housing Agency of Zaragoza, and is used for sheltered housing.  
Post date: 20 Srp 2020
Type: Věc