News & Events

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Modelovereenkomst van ESCO's voor Rotterdamse gebouwen met zwembaden zijn openbaar

Share this Post:

Voor de uitvoering van deze formule van ESCO's voor het onderhoud van gebouwen met zwembaden is een aantal documenten ( http://www.agentschapnl.nl/onderwerp/duurzame-gebouwen-escos ) ontwikkeld, die de gemeente Rotterdam ( http://www.rotterdam.nl/eCache/TER/10/95/654.html ) en andere (publieke) vastgoedbezitters kunnen gebruiken bij het in de toekomst toepassen van deze formule voor het verduurzamen van andere clusters vastgoed. Aan de hand van de procesbeschrijving wordt een opsomming gegeven van de beschikbare documenten die door de gemeente Rotterdam zijn vrijgegeven, nadat de eerste aanbestedingsprocedure voor de zwembaden succesvol was verlopen.

Door gebruik te maken Energy Service Companies (ESCo's) wordt de aanleg en het onderhoud en beheer van de (klimaat-) installaties van gebouwen door deze partij overgenomen. In de regel financiert de ESCo de investering en garandeerde de energiebesparing, In een prestatieovereenkomst worden afspraken over energiebesparing vastgelegd. Bij een gebouw grote installaties bevat, zoals bij een zwembad is het inschakelen van een ESCo een interessante mogelijkheid.