Practices

Vacuum Insulation Panel increases energy performance without compromising the usable space of a traditional Swiss house

Share this Post:

This case study showcases how vacuum insulation panels (VIP) improved the insulation of a traditional house in Switzerland without any impact on the facade of the building and any reduction of the usable space.

The family house in Thun (30 km from Bern) went through a renovation process to comply with the latest energy efficiency requirements. VIP were installed on the roof and on certain parts of the outside wall and balcony. The use of conventional insulation materials would have increased the thickness of roofs and side walls and therefore altered the architecture of the building. VIP provided the building with higher energy performances than traditional insulation materials without any compromise on the space and on the original design of the building.

Lessons learnt

NA

Award labels

Available link languages

Source of funding

Comments