Learn

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Koji su ključevi za декарбонизации grijanje u Europi i hlađenje ?

Share this Post:

Shutterstock \ John1179

5 faktori koji ometaju energiju prijelaz na nula emisije u Europi do 2050, piše Thomas Nowak.

 

Kako da koristimo energiju u našem društvu treba promijeniti, ako želimo zadržati globalno zatopljenje ispod 2°C, kao što je predviđeno u cop21 u Parizu. Taj prijelaz mora uključivati donositeljima odluka na svim razinama i mora prije svega uključiti građane.

 

Svijet bez fosilnih goriva se čini komplicirano, ali energija transformacija se već događa: on ulazi u narodnoj psihi, trošak proizvodnje je smanjen, i to 'čišćenje' u našoj mreži: u 2016, 86% novih kapaciteta, izgrađena u Europi su došli iz obnovljivih izvora, da od 21,1 Gw čistu energiju, snagu, dolaze u naš sustav. 

 

To se odnosi na električnu energiju, a gdje je grijanje i hlađenje? Sektor je odgovoran za 51% krajnje potrošnje energije u Europi i oko 27% emisije CO2. Декарбонизации grijanje i hlađenje je ogroman problem: čak i u novim zgradama, tržištu, uvođenje tehnologija za smanjenje emisija previše sporo i pod-popravak pati od još niže troškove popravka.

 

Grijanje i hlađenje sektora regulirano tradicijom. Ako vam je potrebna toplina, nešto ste spali –  this je uobičajena praksa, shvatili i u osnovi nepromijenjena od naših najstarijih predaka živjeli u špiljama. Hlađenje je započeo s ledom i brzo prešao na električnu energiju, koristeći rashladni ciklus. Važni u svakodnevnom životu svakog čovjeka, tehnologija grijanja i hlađenja, skriveni u podrumima i na krovovima, povezanih kroz cijevi hladnjaka, sustava grijanja poda ili stropa kutije.

 

Dobar sustav grijanja/hlađenja sustav rada – daleko od očiju, daleko od srca. Na komercijalnim razinama i u industrijskim procesima, isto se odnosi i na mnogo većih razmjera. Funkcionalnost i pouzdanost previše često prioritet nad inovacijama: zašto mijenjati sustavu? Grijanje i hlađenje ne odlikuje kratkim inovativnim ciklusa i mnogi sustav upravlja čak i mimo njihovog korisnog vijeka trajanja. Međutim, moramo povećati brzinu promjene i želimo da se to dogodi brzo, ako želimo doći do nula emisija do 2050, samo 33 godine.

 

Pretvorba energije uključuje remont cijeli lanac, od istraživanja i razvoja do proizvodnje, instalacije i održavanja. Danas u grijanje u industriji i dalje dominiraju fosilna goriva s udjelom od zelenog grijanja ni blizu na razini potrebnoj da bi se postigla nulta razina emisija.

 

Ali postoji i svjetlija strana je: tehnologija za sektor ugljikovodika postoji i proizvođači znaju kako to napraviti i implementirati s niskim i nultom emisijom "2050-gotova" rješenja za grijanje, klimatizaciju i hlađenje oprema. U građevinskoj industriji, know-how, izgraditi, rekonstruirati ili obnoviti zgrade je gotovo nula energetskih standarda ne postoji. I industrija eksperimentiranje s kružnim koncept ekonomije, koji uključuju korištenje energije. 

Ako postoje tehnologije, u čemu je problem? Pet ključnih faktora koji sprečavaju zelenih rješenja u najisplativije i najbrže lako primjenjivati:

 

  1. Subvencije za fosilna goriva dominiraju u zemljama EU, imajući operativne troškove na umjetno niskoj razini. S investicijskih troškova zelenija rješenja još uvijek iznad dodatne troškove rijetko se oporavlja u roku od vijeka trajanja instalacije.
  2. Nema cjenovnih signala, koji utječu na negativan utjecaj na okoliš od spaljivanja fosilnih izvora energije u sektoru daljinskog grijanja. Struja se emituje na europskog sustava (ЭТС), ali gori za grijanje ne primjenjuje se.
  3. Dok možete pronaći financijske odluke za kupnju novog automobila, bankarskog sektora ne doprinosi ulaganju u nove radijator rješenja raspodjele infrastrukture i komunalnih sustava zgrade, što će dovesti do smanjenja potrošnje energije.
  4. Trenutni hladno rješenja iskoristiti desetljeća optimizacije i standardizacije. Za installer, to je posao kao i obično: glavni kao zamjena vina-opraštanje i prihvaćanje, kao i radi klijent. To je jednostavnost ugradnje još treba napraviti za "2050 gotovi" zamjena rješenja na tržište brže. 
  5. Ako je sustav grijanja ne zahtijeva brza zamjena postoji, ali u takvim "problematičnih kupnja" situacijama ponuđena zamjena nije najbolje dugoročno rješenje. Standardizirani zelene pakete ažuriranja, uključujući financiranje i (ako je potrebno) modernizacija omotnice zgrade moraju postati Modus операнди za posao.

 

Rješavanje tih točaka će otkriti snagu pojedinca, poduzeća i općinskih investicija u korist više pun ugljikovodika sustava grijanja i hlađenja. To može biti pojačan i dalje. Politika treba dati jasan signal za krajnje korisnike i poduzeća na potrebu promjene i nekompatibilnosti fosilnih na temelju rješenja 2050 cilj postići ekonomiju, s nula emisija u Europi.

 

Ove godine #DecarbHeat forum je značilo postaviti temelje kroz analizu najbolje prakse u stambene, komercijalne i industrijske primjene. Uspostavljanje veze između relevantnih dionika na grijanje i hlađenje sektora i politika, forum će biti pokrenuta DecarbHeat kampanje potaknuti brži prijelaz na ekološki čistije energije rješenja za dobrobit građana Europe. #DecarbHeat će imati mjesto za biti, ako želite sudjelovati u декарбонизации Europe. 

 

**** 

Thomas Novak-glavni tajnik Europske udruge toplinske pumpe (ЭПА)