News & Events

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

Toate clădirile ce vor fi construite din 2021 trebuie să aibă consum energetic aproape zero

Share this Post:

Copyright © 2021 Romania Eficienta | Original source here | Original author: Romania Eficienta 

29 decembrie 2020. Finalul de an aduce o schimbare majoră în sectorul clădirilor noi private, fie că vorbim de locuințe individuale, blocuri multifamiliale, clădiri de birouri sau alte tipuri de spații.

 

Astfel, în România, la fel ca în toate celelalte state membre ale Uniunii Europene, clădirile pentru care recepția la terminarea lucrărilor se efectuează în baza unei autorizații de construire emise începând cu 31 decembrie 2020 trebuie să respecte standardul nZEB („nearly zero energy building”), adică să aibă un consum de energie aproape egal cu zero, asigurat în mare parte din surse regenerabile de energie, dar și printr-un grad ridicat de eficiență energetică.

 

Pentru clădirile publice, această obligație era deja valabilă încă de la finalul lui 2018. Ce înseamnă o clădire cu un consum de energie aproape egal cu zero?

 

Citiți mai mult aici.