News & Events

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

România trebuie să reducă Sărăcia Energetică la jumătate până în anul 2030, pentru a nu ajunge ca în anul 2050 jumătate din populația României să fie în Sărăciei Energetică

Share this Post:

Copyright © 2021 Asociatia Energia Inteligenta | Original source here | Original author: Dumitru Chisalita

 

În in 5 ianuarie 2021 Asociația Energia Inteligentă a publicat Studiul Politicile publice destinate combaterii sărăciei energetice și de diminuare a bazinului de consumatori vulnerabili care analizează situația sărăciei energetice din România și măsurile propuse de reducere a acesteia, care ar trebui să fie cuprinse în LEGEA privind stabilirea măsurilor de protecție socială pentru toate categoriile de consumatori vulnerabil de energie și evitarea reducerii acesteia doar la un ajutor bănesc.

 

Conform diferitelor estimări, în present numărul consumatorilor vulnerabili este de 1,2 milioane (Ministerul Muncii) și 4,5 milioane (ANRE).

 

Chiar daca aceste estimari sunt departe de a fi exacte având în vedere lipsa unor definiții clare a consumatorului vulnerabil, apreciem că în sărăciei energetică, fără a fi neaparat consumatori vulnerabili din considerente de venit (în sensul definiției propuse de Proiectul de Lege, amendat de propunerea Asociației Energia Inteligentă), se găsesc  cca. 5 milioane de persoane adica cca. 28% din populația României.

 

Citiți mai mult aici.