none

The Commission is in the process of updating some of the content on this website in light of the withdrawal of the United Kingdom from the European Union. If the site contains content that does not yet reflect the withdrawal of the United Kingdom, it is unintentional and will be addressed.

The ReCO2ST demonstrator building in Vevey is a 1932 apartment building that has been renovated with the ReCO2St approach, fully respecting its architectural identity while also enriching it inside and out to accommodate the selected renovation solutions.  
Post date: 15 gru 2020
Type: Sprawa

Nestled in the heart of a residential neighbourhood in the north of Brussels, the project closes off a fairly diverse square with a parking lot at its centre, and faces a large church and an uninteresting housing structure.   The buildings are set back far enough to avoid creating an out-of-place profile and maintain continuity with the existing buildings on Rue Saints Pierre et Paul, while also taking advantage of the south-facing slope of the terrain.  
Post date: 3 gru 2020
Type: Sprawa

The new CHARIER headquarters in Coueron, was developed to bring the location of business decisions closer to the main partners and customers of the company.   The main features of the building, designed by Paumier Architectes, aims to represent the company specificities and strengths. In fact, the composition of the construction is around a courtyard that highlights the know-how of the company adjoining the building's exhibition hall.  
Post date: 29 lis 2020
Type: Sprawa

This timber-framed building is located in Saint-Samson-la-Poterie in the Oise region (northern France), over Paris, and especially in the natural region called "Pays de Bray".   It was the barn of a landlord housing of the 17th century and it has recently been retrofitted and restored by the owner himself. A careful work on the materials and on the execution was made.  
Post date: 29 lis 2020
Type: Sprawa

The scope of the project is to promote, though architecture, the set-up of a collaborative community living in passive houses. In fact, the building has shared facilities, encouraging social contacts and individual space in a community managed the residents.   Each household is independent, but there is a common space for activities, such as crafts, guest rooms, and the provision by the community of three meals per week. As far as possible the scheme uses natural building materials.
Post date: 26 lis 2020
Type: Sprawa

The H2020 project 4RinEU, coordinated by Eurac Research, aims to define technologies, methodologies and business models to increase the uptake of deep renovation in the European building stock.  
Post date: 19 lis 2020
Type: Sprawa

The house was built after the 1st world war as notary's villa in the former periphery of Tolmin where richer buildings were located.   The house expresses the characteristics of secession and is listed in the Register of Slovene cultural heritage.   Firstly served as a single family house, after the 2nd world war it was used for State security administration. Later it was rearranged to a four apartment building.
Post date: 10 lis 2020
Type: Sprawa

The construction is an office building originally in masonry whose renovation has been designed by atelier d’architecture Rivat as architectural firm (Architecte associé: atelier des vergers).   The renovation has been completed in 2017 and it is located in the Rhône-Alpes region, and precisely in the suburbs of the town of Saint Etienne, near the hill of Villebeouf in a wooded area.  
Post date: 2 lis 2020
Type: Sprawa

The construction is designated as hostel for the pilgrims of "Camino de Santiago". The architects, Naxto Ibarrexte and Inaki Del Prim, aimed to combine in their project aspects of sustainability, healthy construction with local materials and energy efficiency.  
Post date: 2 lis 2020
Type: Sprawa

The building, designed by Ruben Muedra and developed by IDAI NATURE as their new headquarters, won the BUILD Sustainable Building "Excellence Award for Sustainable Architectural Design".   It has been completed in 2018 and it is located in the town of La Pobla de Vallbona in Valencia,where the main challenge was to meet the limiting cooling demands required for Passivhaus certification, in a warm climate and in a high internal gain building.  
Post date: 15 paź 2020
Type: Sprawa